rummy

Panduan Pantas mengenai Cara Bermain Gin Rummy

Gin Rummy mungkin bukan sesuatu yang boleh anda mainkan kerana terdapat banyak permainan dalam talian yang boleh anda pilih. Anehnya, permainan kad ini bertahan dengan segala kemungkinan dan terus menarik pemain yang dianggap sebagai generasi baru pemain. Ini mungkin kerana permainan ini sangat menyeronokkan dan ketagihan. Poker mungkin permainan kad pilihan Hollywood, tetapi di antara anda, anda akan melihat beberapa orang bermain Gin Rummy, baik dengan cara tradisional dan versi dalam talian. Peminat Rummy di seluruh dunia telah memastikan bahawa permainan ini terkini, oleh kerana itu permainan kad berjaya memasuki Internet. Walau bagaimanapun, generasi baru pemain mungkin tidak benar-benar mengetahui peraturan permainan. Ini tidak boleh menjadi masalah kerana terdapat arahan tentang cara bermain Gin Rummy dalam talian.

Yang harus anda mega888 hanyalah melakukan pencarian dan anda akan mendapat banyak petunjuk mengenai mega888 cara bermain Gin Rummy. Beberapa orang mengatakan bahawa permainan kad itu sangat mudah sehingga anda hanya perlu memerhatikan orang yang memainkannya dan anda akan belajar. Ini sebahagiannya benar, tetapi selalu lebih baik mempelajari asas-asas permainan sehingga anda dapat memainkannya dengan betul. Satu-satunya masalah yang mungkin anda hadapi semasa mencari adalah bahawa anda mungkin dibanjiri oleh banyak laman web yang menawarkan arahan mengenai cara bermain Gin Rummy. Ini hanya untuk menunjukkan bagaimana permainan ini tetap popular selama ini.

Sekiranya anda mencari petunjuk mengenai cara bermain Gin Rummy, anda harus mempertimbangkan kesederhanaan persembahannya. Juga, ia harus menawarkan petua, trik dan strategi yang dapat membantu anda memenangi permainan. Gin Rummy mengikuti kaedah Rummy untuk bermain permainan kad, di mana anda “menarik dan membuang” kad sehingga anda dapat membentuk kombinasi yang sah. Gabungan ini dapat berupa: (1) rangkaian kad dengan saman yang sama secara berturutan; atau (2) sekumpulan kad dengan pangkat yang sama. Setiap kad juga mempunyai titik yang berkaitan dengannya. Wajah diberi 10 mata, Ace mempunyai 1 mata, dan kad selebihnya mempunyai nilai indeks. Setiap giliran terdiri daripada kaedah draw and dump. Anda boleh memilih untuk mengakhiri permainan mengikut giliran anda jika anda telah membentuk kombinasi yang sah dan jumlah kad yang tidak dapat ditandingi anda adalah 10 mata atau kurang. Ini dikenali sebagai ”

Permainan berakhir apabila geladak dikurangkan menjadi dua kad dan pemain mengambil kad kedua dari kad terakhir dan membuangnya tanpa mengetuk. Untuk menentukan pemenang permainan, pemain mesti mendapat 100 mata terlebih dahulu. Anda perlu mengira skor anda dengan mengambil kira bonus yang anda dapat semasa anda memulakan gin. Semua peraturan ini dan lebih banyak lagi terdapat dalam arahan mengenai cara bermain Gin Rummy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.